Sripuram_Temple_Full_View
To znanje je krona vsega znanja in najzaupnejša skrivnost. Najčistejše je, in ker živemu bitju omogoča, da se neposredno zave svoje duhovne narave, je popolno, večno in prinaša veliko radost.

(Bhagavad-gita 9.2)

Modrosti Vzhoda – Spoznajte globine največjih skrivnosti filozofije indijskih Ved!
11883867_1640108509609462_4996394522626689926_o

Vljudno vas vabimo, da se udeležite ciklusa multimedijskih predavanj, ki vas bodo popeljala v globine največjih skrivnosti najbolj dovršene življenjske filozofije starega sveta – indijskih Ved.

Ciklus multimedijskih predavanj nas sistematično popelje v največje skrivnosti indijskih Ved, katerih bistvo še vedno neprekinjeno prehaja po verodostojnem duhovnem nasledstvu z učitelja na učenca.

Modrosti Vzhoda nam bodo pomagala odstreti nepredirno ogrinjalo iluzije, ki nas miselno, čustveno in izkustveno priklepa na svet minljivosti in trpljenja.

S pridobljenim znanjem si bomo odprli uvid v svojo večno, neminljivo, nerojeno in neuničljivo duhovno razsežnost, ki nam bo pomagala izkusiti Absolutno Resnico, presegajočo katero koli relativno dojemanje.

Predavanja bodo potekala po tematskih sklopih, in sicer:
  1. VEDA – ZNANJE / Moč pravilne zaznave. Neverjetne rešitve več kakor 5000 let starih vedskih spisov.
  2. KDO SEM / Ali smo le skupek kemikalij? Ali obstaja duša? Kaj je smrt?
  3. NARAVA / Spoznajte silnice, ki obvladujejo svet, in jih obrnite sebi v prid.
  4. KARMA / Univerzalni zakon pravice oziroma kaj me čaka v prihodnosti.
  5. REINKARNACIJA / Smo živeli že kdaj prej ali se vse konča s smrtjo?
  6. ČAS / Kako z notranjim ravnovesjem preseči vpliv časa?
  7. ZAVEST / Prepoznajmo stopnjo svoje zavesti.
  8. KAJ JE JOGA / Skozi jogijsko povezavo z višjim jazom do notranje zmage.
  9. KAKO VIDETI BOGA / od kje zamisel o Bogu in kakšno povezavo ima to z nami?
  10. BHAKTI-JOGA / S praktičnimi tehnikami meditacije do izkušnje višje zavesti in sreče.

 VSTOP JE PROST! VABLJENI!

Za datum posameznih predavanj kliknite na mesto spodaj. Trenutno so znani datumi za Celje in Tabor, kjer se Modrosti Vzhoda pričnejo septembra 2015, v ostale kraje prihajajo v oktobru ali novembru, podrobnejša objava še sledi, zato nas spremljajte in delite z ljudmi, ki bi jih utegnilo zanimati.

Za mesto Ljubljana kliknite tukaj 

Za mesto Domžale kliknite tukaj

Za mesto Kranj kliknite tukaj

Za mesto Vrhnika kliknite tukaj

Za mesto Logatec kliknite tukaj 

Za mesto Celje kliknite tukaj

Za mesto Tabor kliknite tukaj 

Za mesto Slovenj Gradec kliknite tukaj 

Za mesto Maribor kliknite tukaj

Za mesto Murska Sobota kliknite tukaj

Za ostala mesta –   Novo Mesto, Nova Gorica, Lendava – se pozanimajte za termin na spodnjih kontaktih.

Več informacije in stik: info@zaduso.si, www.zaduso.si

Tel.: 041 348 646, 041 203 865

Predavanje organizira društvo:

Potovanja_za_Dušo

Bhagavad-gita – Esenca Ved in enciklopedija joge

vede

Čeprav smo priča tehnološkemu napredku in razvoju znanosti, ki bi naj doprinašal k blaginji in kvaliteti življenja, živimo v svetu, ki se sooča s številnimi izzivi. Širšo in ožjo družbo zaznamuje rast nasilja, kriminala, strahu, negotovosti, samomorov, stresnega življenja, depresij, porušenih medsebojnih odnosov, psihičnih bolezni, propadov družin in moralnih vrednot, če jih naštejemo le nekaj. Tempo potrošniške dirke je iz dneva v dan hujši in posameznik ga ne dohaja več. Več kot očitno je, da nas je toga materialistična usmerjenost industrijske kulture pripeljala v slepo ulico.

Kaj je vzrok takšnemu stanju?

Odgovor na to vprašanje je verjetno večplasten. Eden izmed ključnih dejavnikov je zagotovo, da se zaradi sodobnega načina življenja zapostavljajo notranje potrebe,temeljne vrednote in duhovna dimenzija človekovega obstoja. Obstoječe stanje v družbi je pravzaprav le odsev odsotnosti prepoznavanja ali pomanjkljivega razumevanja slednjih. Človek še zdaleč ni le mehansko bitje, skupek kemikalij, ki zadovoljuje le svoje nagonske potrebe, ampak večplastno, visoko zavestno bitje.

Sodobna znanost s svojim trenutnimi metodami in razumevanjem sveta okoli sebe, ki temelji na empiričnem znanju in logiki, nima vpogleda do vseh nivojev človekovega obstoja (še manj pa do širše vesoljne narave), in je zato neučinkovita pri zagotavljanju potreb in reševanju vsakdanjih problemov posameznika, ter s tem posledično prej omenjenih fenomenov v družbi.

Pred več kakor pet tisoč leti zapisane Vede obravnavajo posameznika in svet okoli njega celostno. Ker se smatrajo nadnaravnega izvora, z edinstvenim pristopom pridobivanja znanja, ki temelji na razodetju (brahma-shabda), so onkraj štirih pomanjkljivosti človeškega razuma in dojemanja. Vede zaradi tega niso omejene na čas in prostor, zato so  relevantne ter praktično uporabne tudi za sodobnega človeka.

Vede omenjajo, da je življenje posameznika sestavljeno iz večih nivojev, in sicer:materialnega, socialnega, čustvenega, intelektualnega, spiritualnega in izvornega. Vsesplošno psiho-fizično počutje osebe in blagostanje družbe je mogoče le v primeru, če so vsi nivoji v harmoniji in ravnovesju z vesoljno naravo ter njenimi zakoni.

V pričujočem ciklusu predavanj se bomo osredotočili kako ta opus vedskega znanja prenesti v vsakodnevno prakso. Vedsko znanje namreč ni namenjeno le informiranju, ampak predvsem dvigovanju pozornega poslušalca na višjo kakovostno raven zavesti in vrednot. Vedsko znanje in pripadajoče jogijske tehnike ter tehnologije so izrazito izkustvene in radostno blagodejne.

Znanje in tematiko bomo prvenstveno črpali iz najznamenitejšega vedskega vira dostopnega v sodobnem času »Bhagavad-gite«, ki služi kot nekakšenenciklopedični vodnik in življenjski priročnik v človeški družbi že tisočletja. V njej so podane rešitve in odgovori na vsa bistvena vprašanja in vsakodnevne izzive ne glede na življenjsko situacijo in okoliščine, stanje zavesti, motivacijo, želje ter potrebe posameznika.

»Seješ misel, žanješ dejanje,
Seješ dejanje, žanješ navado,
Seješ navado, žanješ značaj,
Seješ značaj, žanješ usodo.
Vse se prične z mislijo.«

Iz Ved