vegetarijanstvoBritanski državnik Edmund Burke je rekel, da zlo nikoli ni bolj zmagoslavno kot takrat, ko dobri ljudje nič ne ukrenejo. Dandanes je neznansko potreben aktivizem, delovanje z usmiljenjem, da bi se ljudje poučili in bolj zavedali nekaterih reči. Skoraj vsakdo pozna neverjetno statistiko glede nevarne mesne prehrane, ki ne škodi le zdravju in lepim človeškim vrednotam, temveč tudi okolju in človeštvu.
Pred kratkim sem slišal statistiko, da po svetu vsak dan ubijejo okoli dve milijardi živali. Kakšna karma! Vsaka bolečina, ki jo povzročimo kateremu koli drugemu živemu bitju, se nam zagotovo vrne. Ne prizadene pa samo tistega, ki ubija, temveč ves svet. Prebral sem, da na pol hektarja zemlje lahko pridelamo 40.000 kosov krompirja, z enako površino pa le 115 kg mesa.

Lakota na svetu ne obstaja zaradi pomanjkanja hrane, to je drugotnega pomena. Ljudje so lačni zaradi pomanjkanja človeškega usmiljenja.

Če hočemo vire matere narave, vire, ki nam jih je dal Bog, uporabljati z odgovornostjo in usmiljenjem, moramo preseči mesojedo civilizacijo. Koliko vode in zemlje izkorišča in kakšno onesnaženost povzroča. To ni trajnostno in naravno.

Če hočemo spremeniti svet, se moramo spremeniti sami.

Radhanath Svami