»V knjigi Pot domov nam je Radhanath Svami razkril svojo zgodbo o duhovnem iskanju in zanimivi poti , ki ga je vodila do neprecenljivega zaklada – bhakti joge. Z nami je podelil svoja spoznanja in pripetljaje s svojim duhovnim učiteljem A. Č. Bhaktivedanto Svamijem Šrila Prabhupado, ki je prevzel njegovo srce.«
V Koloseju bodo v nedeljo, 4. 3. 2018, ob 15h predvajali film o duhovnemu učitelju Radhanathe Swamija, Šrila Prabhupadi:

HARE KRIŠNA! Mantra, gibanje in svami, ki je vse to začel

Z velikim veseljem tudi vas vabimo, da si ga z nami ogledate.
Cena vstopnic je 5 €. Kupite ali rezervirate jih lahko tako, da nam pišete na info@radhanathsvami.si.
S spoštovanjem,
Petra Hladnjak
 

NAPOVEDNIK FILMA

VEČ O FILMU

Zahodni svet so zajeli nemiri – smo v letu 1965. Ponotranjenost, kakršne še ni bilo, in preverjanje družbenih meril pretresa vse ZDA. Skromen 70-letni svami iz Indije sam prispe v New York, brez podpore ali denarja. S sabo ima le starodavne spise, ki jih je prevedel, in trdno vero v učiteljevo navodilo: »Predaj duhovno modrost vsem ljudem na svetu!”
Prabhupada, ki se je nenadoma znašel sredi besnečega protikulturnega gibanja, govori o pravi potrebi sveta, ki je ne moremo zadovoljiti s političnimi ali družbenimi revolucijami, temveč z revolucijo zavesti. Ta miselni odmik od takratnih okoliščin uspešno pritegne pozornost mladih, ki iščejo odgovore o smislu življenja. Prabhupada jim v majhni ulični trgovini na 2. aveniji 26 pripoveduje o tem, da lahko najdejo pravo srečo, ljubezen in svobodo, če jih iščejo v sebi in se povežejo s svojim pravim jazom.
To univerzalno sporočilo se dotakne vse več ljudi, med drugim tudi pesnika Allena Ginsberga in člana skupine The Beatles Georgea Harrisona, ki je napisal uspešnico My Sweet Lord, v kateri prepeva mantro Hare Krišna. Takrat Prabhupadovo gibanje izbruhne in njegovi privrženci – zdaj znani kot Hare Krišnovci – postanejo razvpiti po petju in plesu na ulicah. Vseh pa navdušeni in včasih preveč goreči Prabhupadovi mladi privrženci ne očarajo.
»Prabhupada je na svet že neverjetno učinkoval. Tega ni mogoče izmeriti. Nekega dne sem spoznal: ‘Bog, ta človek je neverjeten!’« – George Harrison.
Ker se gibanju pridružuje vse več ljudi, ga začnejo starši in družbeni voditelji imeti za nevaren kult. Pripadnike obtožujejo pranja možganov in sprožajo proti njim sporne sodne postopke, ki grozijo, da bodo spodkopali vse, za kar si je prizadeval Prabhupada …
Hare Krišna! je resnična zgodba o nepričakovanem, plodnem in spornem revolucionarju. Z uporabo še nikoli videnega izvirnega arhivskega gradiva, lastnih Prabhupadovih zvočnih posnetkov in intervjujev z njegovimi zgodnjimi privrženci, nas film popelje za kuliso kulturnega gibanja, ki se je rodilo na umetniškem in intelektualnem prizorišču newyorškega Boweryja, hipijske meke Haight Ashburyja in londonske norije za Beatlesi, da bi spoznali svamija, ki je vse skupaj začel.

URADNA STRAN FILMA

http://harekrishnathefilm.com