17. in 18. oktobra je Radhanath Svami znova obiskal uspešno ekološko vas Govardhan (Govardhan Eco Village – GEV), ki je dve uri oddaljena od Mumbaja. To je skupnost, ki jo upravljajo skladno z njegovo vizijo o okolju prijazni vasi s trdnimi kmetijskimi temelji.

Radhanath Svami pogosto poudarja, da bo svet trajnosten šele takrat, ko bomo kot posamezniki in skupine sprejeli ekološko prijazen življenjski slog.

V ekološki vasi je nadziral razvoj različnih projektov. Med drugim tudi gradnjo preprostih hišk iz tamkajšnjih naravnih materialov – lomljenega bazalta, ilovice, rdeče prsti in prahu iz kamna – kar je velik korak naprej v trajnostnem razvoju. Strešno ogrodje je iz bambusa in eno od hišk so opremili s starinskimi vrati. Zaradi teh materialov so hiške tradicionalnega in podeželskega videza, pa tudi trdne in cenejše. Radhanathu Svamiju je bilo v veselje prenočiti v preprostem, vendar prijetnem okolju.
RNS-cob
V vasi se je srečal tudi z jogijsko skupino, ki se je tja umaknila za štiri dni. Spomladi bo prišlo še več skupin iz ZDA in Evrope.
Tudi tokrat je obiskal zdravnike v nedavno ustanovljeni majhni bolnišnici pod pokroviteljstvom bolnišnice Bhaktivedanta (Bhaktivedanta Hospital), da bi jih podprl in spodbudil. Nova bolnišnica je namenjena okoliški podeželski skupnosti v vasi Hamrapur blizu ekološke vasi Govardhan.