f2Vse, kar se dogaja na svetu, v vesolje oddaja nekakšno valovanje – vsaka izgovorjena beseda, misel ali dejanje.

Svet je poln takega valovanja, ki ga lahko primerjamo z različnimi kanali, vsak med nami pa je kot antena. Dejstvo je, da to valovanje ves čas oddajamo in sprejemamo.

Ker se vsako valovanje širi vsepovsod, na našo zavest vpliva tisto valovanje, na katero se naravnamo. 
f1

Pregovor pravi Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si. Druženje oblikuje človekov značaj. Bistveno je, da se tega zavedamo. Nekateri skladno s programom postaje, na katero so si naravnali zavest, povsod po svetu, kamor gredo, vidijo upanje in priložnosti.

Poslovnež

Če poiščemo poslovni kanal, bomo povsod razmišljali, kako zaslužiti. Pogovarjal sem se s poslovneži. Tudi če so na počitnicah, razmišljajo, kako izkoristiti okoliščine in si pridobiti dobiček. Sam nikakor ne bi mogel tako misliti. Zato se oblačim takole (v žafranasto oblačilo). Nisem naravnan na ta kanal.

Uživač

Drugi so naravnani na številne strasti in povsod iščejo predmete čutne potešitve.

Terorist

Teroristi poslušajo popolnoma drugačno postajo. Ves čas prav fanatično razmišljajo o tem, kako doseči svoj cilj.

Svetnik

Svetnik, ki je naravnan na Božjo ljubezen, povsod vidi Boga, vsako živo bitje pa kot Božji delec, Božjega otroka. Tak človek vedno čuti brezpogojno ljubezen do vseh bitij, saj vse vidi povezane s svojim ljubljenim Gospodom. Tako lahko razmišlja le zato, ker je naravnan na frekvenco izvorne narave lastne duše.
Radhanath Svami