yim-festivalna6
V  ponedeljek, 7. oktobra, se je Radhanath Svami v Festivalni dvorani udeležil javne prireditve Yoga is Music, evropskega projekta duhovne glasbe (kirtana), ki ga je ustanovil Šačinandana Svami. Programu je prisostvovalo približno 250 ljudi.

Večer sta odprla glasbenika hrvaških korenin iz Argentine na tablah in sitarju, Carlos Joder in Ivan Victor Jadrešič Aguila. Sledil jima je priznani pevec kirtanov iz Bosne, Odžasvi Dasa.
Nastop Radhanatha Svamija je bil osrednji dogodek na prireditvi. Zapel in zaigral je zanosni kirtan, ki ga je vsake toliko popestril z večno modrostjo iz Ved in bhakti joge. Povedal je, da ima sveto ime takšno duhovno moč, da lahko preobrazi srce ter prinese mir in slogo celotnemu vesolju, če ga pôjemo iskreno in molimo za božansko milost. Da bi podprl svojo misel, je povedal mistično zgodbo o tem, kako je Gospod Čaitanja* v džungli Džharikhande s svetim imenom pobratil srne in tigre, ki so sicer smrtni sovražniki.
yim-festivalna4
Večer, ki ga je prijetno povezovala Sabina Remškar, voditeljica Yoga is Music v Sloveniji, se je končal s Svamijevim podpisovanjem knjige Pot domov, vegetarijanskim prigrizkom in prijetnim druženjem skoraj do polnoči.
Blaž Mihelič / Bhagavata-dharma dasa
 
* Krišnova inkarnacija iz 16. stoletja iz Bengalije, ki je v vlogi svetnika ter verskega in družbenega reformatorja vpeljal petje svetih imen kot pot samospoznavanja za sodobni čas.